nieuws

Octras veilt verzuimverzekeringen

Schade

Octras veilt verzuimverzekeringen

In navolging van onder meer Sucsez is Octras Raadschap (Sneek) gestart met een veilingsysteem voor het verzekeren van verzuimkosten. In een maand tijd zouden al vijftig werkgevers duizenden euro’s bespaard hebben op deze bedrijfsverzekering.

“We zien onze rol niet meer als de tussenpersoon die weinig meer doet dan provisie opstrijken. Integendeel. Provisie nemen we niet. Wel adviseren en begeleiden we de opdrachtgever naar de beste verzekering voor de beste prijs. De premies resulterend van ons veilingsysteem pakken daarbij altijd vele procenten gunstiger uit. Dus als het gaat om een kostbare verzuimkostenverzekering voor het personeel, laat de rekenmachine voor de werkgever behoorlijke lagere cijfers zien”, zegt directeur Wilhelm de Haas.

Maatwerk
Ondanks dat het een veiling is, zou het wel gaan om maatwerk. “Aan de hand van de wensen en eisen van de klant wordt de verzekeringsvraag in de veiling gebracht. Verzekeraars hebben vijf dagen de tijd om hun op maat gemaakte aanbieding te laten veilen. De hamer valt pas bij de acceptatie van het beste aanbod”, zegt De Haas. Verzekeraars die meedoen aan de veiling zijn onder andere: Avéro Achmea, Aegon, Allianz, De Amersfoortse, NN, De Goudse en Generali. Octras rekent geen provisie. De verdiensten bestaan uit een service abonnement dat het bedrijf sluit. Octras richt zich voor dit product op het midden- en kleinbedrijf met 5 tot 25 werknemers.

Reageer op dit artikel