nieuws

Groeiende aandacht voor zorgverzekering bij financieel adviseurs

Schade

Groeiende aandacht voor zorgverzekering bij financieel adviseurs

Ruim een derde van de financieel adviseurs meldt een stijging van het aantal particuliere huishoudens waarvoor men de zorgverzekering adviseert en bemiddelt. Dit blijkt uit het jaarlijkse Landelijke Zorgonderzoek 2015 onder 282 verzekeringsadvieskantoren dat wordt uitgevoerd door Bureau D & O.

37% van de kantoren rapporteert een groei van het aantal zorgverzekeringen dat per 1 januari 2015 via het eigen kantoor loopt ten opzichte van 2014. Bij 54% is sprake van een stabilisatie en bij 10% een daling. Van de kantoren die op dit moment actief zijn op het gebied van zorgverzekeringen verwacht 24% in de komende jaren een stijging van zowel de collectieve als individuele zorgverzekeringen waar men als adviseur en of bemiddelaar bij betrokken is.

Waardering
Onderdeel van het onderzoek is onder meer de waardering van de dienstverlening van zorgverzekeraars aan het intermediair. Zorgverzekeraars die in het onderzoek zijn opgenomen zijn: Aevitae, Avéro Achmea, CZ, De Amersfoortse, De Goudse, Delta Lloyd, Menzis, Nedasco, ONVZ Zorgverzekeraar, Stad Holland Zorgverzekeraar, Turien & Co Assuradeuren en VGZ. Daarbij krijgen ONVZ en Stad Holland Zorgverzekeraar de hoogste waardering van de financieel adviseurs. Respondenten aan het onderzoek hebben de betrokken zorgverzekeraars gewaardeerd op 16 verschillende aspecten van dienstverlening. Het gaat daarbij bijvoorbeeld om aspecten als snelheid financiële afwikkeling bij declaraties, kwaliteit extranet, nakomen afspraken, acceptatiebeleid, etc.

Adviesproduct
“De zorgverzekering ontwikkelt zich meer en meer tot een adviesproduct”, aldus algemeen directeur Jurjen Oosterbaan van Bureau D & O. “De impact voor consumenten van een verkeerde keuze voor een zorgverzekering is groot. Gewezen kan worden op de problemen die kunnen ontstaan bij zogenaamde budgetpolissen. Te vaak worden consumenten hierbij onverwacht geconfronteerd met (te) hoge eigen financiële bijdragen wanneer zij medische hulp moeten inroepen. Maar ook de keuze van door de zorgverzekeraar gecontracteerde medische zorg of een vrije artsenkeuze zoals bij de restitutiepolis, wordt voor de consument steeds belangrijker om daar een weloverwogen keuze in te maken.”

 

 

 

Reageer op dit artikel