nieuws

Aegon stopt met onderscheid tussen adviseur en online

Schade

Aegon stopt met onderscheid tussen adviseur en online

Aegon stopt deze maand met het aanbieden van de Aegon Online producten. “De klant kijkt, kiest en koopt en hij bepaalt dus of hij naar een adviseur wil of dat hij het product online aanschaft”, aldus woordvoerder Alexander Kuipers. “Daarmee maken wij dus geen onderscheid meer tussen polissen via de adviseur of via internet qua prijs en dekking.”

Via zowel internet als via het intermediair biedt Aegon nu opstal-, inboedel-, rechtsbijstand- en reisverzekering aan met een basisdekking. Daarnaast introduceert Aegon het nieuwe Woon- & Vrije Tijdpakket (Aegon WVT), dat ook via beide kanalen zonder onderscheid in prijs of dekking wordt aangeboden. Het intermediair is via een webinar op de hoogte gesteld van de nieuwe ontwikkelingen. Reacties kon Kuipers niet geven.

Kroodle
Kroodle, het Facebook-label van Aegon, legt de focus alleen nog op autoverzekeringen via het ‘pay-as-you-drive’ principe: CarKroodle Alle andere verzekeringen, zoals aansprakelijkheid, inboedel, opstal, reizen, scooters en gadgets worden stopgezet. “De bestaande polissen worden inderdaad niet verlengd. Kroodle-klanten hebben bericht gekregen dat zij op zoek moeten naar een andere verzekering”, aldus Kroodle-woordvoerder Cristoph Linke. “De producten hebben niet aan de verwachting voldaan.”

Reageer op dit artikel