nieuws

Zorgverzekeraars gaan het anders doen

Schade

Zorgverzekeraars gaan het anders doen

In een paginagrote advertentie vandaag in de landelijke dagbladen, in het kader van het platform Zorgdialoog.nu, zeggen de zorgverzekeraars dat ze het anders gaan doen. Zo gaan de verzekeraars stoppen met het melden van ‘vanaf-prijzen’.

Op hun websites gaan de zorgverzekeraars duidelijker vertellen welke polissen ze aanbieden en waarin ze van elkaar verschillen. Afwijkende polisvoorwaarden gaan apart vermeld worden in een ‘bijsluiter’. Consumenten kunnen voortaan op alle websites in één oogopslag zien bij welke zorgverleners ze met hun polis terecht kunnen.

Overstappen
Het overstappen naar een andere verzekeraar wordt eenvoudiger. De nieuwe zorgverzekeraar neemt bij een overstap de machtiging van de oude verzekeraar over. Dat geldt ook voor pgb’s voor verpleging en verzorging.

Verschillende polissen
De verzekeraars blijven wel verschillende polissen aanbieden en zullen ook reclame blijven maken. Ze worden wel terughoudender is de belofte. Ze stoppen bijvoorbeeld met het vermelden van ‘vanaf-prijzen’ die gebaseerd zijn op een maximaal vrijwillig eigen risico.

Reageer op dit artikel