nieuws

ZN is gematigd positief over kabinetsplannen

Schade

ZN is gematigd positief over kabinetsplannen

Zorgverzekeraars Nederland (ZN) is tevreden dat het kabinet een aantal bezuinigingen op de langdurige zorg terugdraait, maar volgens de brancheorganisatie is het nog niet goed genoeg. “De bezuinigingen op de wijkverpleging houdt het kabinet gewoon overeind. Daarnaast maken zorgverzekeraars zich zorgen over het stijgende eigen risico”, aldus André Rouvoet, voorzitter van ZN.

ZN maakte een paar weken geleden bekend dat de bezuinigingen op de wijkverpleging in 2016 te fors zijn. De brancheorganisatie waarschuwt dat het kabinet een tegenvaller kan verwachten aangezien de ingeboekte bezuinigingen op de wijkverpleging niet zullen worden gehaald.

Daarnaast zijn de zorgverzekeraars niet blij dat consumenten volgend jaar weer meer moeten betalen voor het wettelijk verplicht eigen risico. In 2016 gaat het verplicht eigen risico van € 375 naar € 385. “Daarmee stijgt het zelfs harder dan de inflatie. Zorgverzekeraars vinden dat het verplicht eigen risico juist omlaag moet. De voortdurende stijging van het verplicht eigen risico ondermijnt de solidariteit in het zorgstelsel”, schrijft ZN.

Reageer op dit artikel