nieuws

VSZ komt met ziekmelding-app voor mkb’ers

Schade

VSZ komt met ziekmelding-app voor mkb’ers

VSZ Assuradeuren heeft een applicatie geïntroduceerd waarmee mkb-ondernemers met één simpele ‘veeg’ een ziekmelding kunnen doorgeven ‘om vervolgens 104 weken Poortwachter-verplichting rompslomp geregeld te hebben’, meldt VSZ.

De ziekmelding via de app wordt opgevolgd door een casemanager, die de lasten uit de handen van de ondernemer neemt. ” Gaston Merckelbagh, algemeen directeur van VSZ: “Je kunt van een mkb’er niet verwachten dat hij tevens specialist sociale zekerheid is. Vandaar dat wij met deze app tegemoetkomen aan een langgekoesterde wens. Met een simpele ‘veeg’ wordt het werk uit handen genomen, treedt Acture, private uitvoerder van de sociale zekerheid, op als casemanager en ziet het erop toe dat de vervolgstappen binnen Wet Verbetering Poortwachter worden gezet. Natuurlijk blijf je als werkgever eindverantwoordelijk, maar je hebt een expert ter beschikking die je ondersteunt.”

De app is beschikbaar voor iOS, WindowsPhone en Android en is onderdeel van een via VSZ af te sluiten verzuimverzekering en is niet los verkrijgbaar.

Reageer op dit artikel