nieuws

‘Geen lagere premie voor automobilisten met elektrische auto’

Schade

‘Geen lagere premie voor automobilisten met elektrische auto’

Bestuurders met een elektrische auto krijgen veelal geen lagere premie voor de autoverzekering. Dat concludeert Goedkoopsteautoverzekering.net in een onderzoek. De website verwachtte een lagere premie voor elektrische auto’s dan voor conventionele auto’s, maar kon in het onderzoek geen groot premieverschil vinden. Verzekeraars spelen, volgens de website, onvoldoende in op de ontwikkelingen rondom elektrische en hybride auto’s.

Volgens Goedkoopsteautoverzekering.net blijft het uitgangspunt van de hoogte van de verzekeringspremie de nieuwwaarde van de auto, het aantal schadevrije jaren en de persoonlijke situatie van de consument. Een keuze voor een elektrische of een conventionele auto maakt geen groot verschil in premie. “We hadden een goedkopere premie verwacht omdat elektrische auto’s doorgaans beter voor het milieu zijn. Bovendien is de gemiddelde leeftijd van de bestuurder hoger. Toch hebben deze factoren niet tot een lagere premie geleid”, zegt een woordvoerder van Goedkoopsteautoverzekering.net. Allianz, ANWB, Delta Lloyd en Univé bieden wel kortingen en aansluitende verzekeringen aan automobilisten met een elektrische auto. “Wel is op te merken dat de kortingen en voorwaarden in alle gevallen niet vermeld werden op de vergelijkingssites”, schrijft Goedkoopsteautoverzekering.net.

De elektrische en hybride auto’s veroveren langzaamaan een plek op de Nederlandse automarkt. Binnen vijf jaar is het aandeel (deels) elektrische auto’s uitgegroeid tot 156.000 stuks. Dit komt mede door het beleid dat de overheid voert op elektrische voertuigen.

Reageer op dit artikel