nieuws

Delta Lloyd leidende verzekeraar renovatie Julianabrug

Schade

Delta Lloyd leidende verzekeraar renovatie Julianabrug

Delta Lloyd is één van de leidende verzekeraars op de beurspolis die de renovatie aan de Julianabrug in Alphen aan den Rijn verzekerd heeft. Het gaat hier om een CAR-polis. Daarnaast lopen er voor verschillende bedrijven AVB’s. Ook zijn er polissen voor het werkmaterieel zelf actief. Onder meer de gemeente Alphen aan den Rijn, aannemer Mourik, BSB Staalbeheer en hijskraanbedrijf Peinemann zijn verzekerd. 

XL Insurance is een van de andere leidende verzekeraars op deze polis. Avéro Achmea heeft ook mee getekend op deze polis. De percentages qua deelname willen partijen niet vrijgeven. De namen van andere verzekeraars op deze beurspolis worden eveneens niet genoemd. Betrokken tussenpersonen/makelaars zijn onder meer Aon en Meeùs. Verzekeraar Aegon zit voor 50% in de verzekering van het ponton waarop de hijskranen stonden. De pontons zijn eigendom van Bergen Beheer. “Wij hebben overigens nog geen claim op deze polis ontvangen”, laat woordvoerder Christoph Linke weten. Daarnaast heeft Aegon een aantal huisvestingsclaims van particulieren ontvangen die hun huis uit moesten.

Andere verzekeraars
Nationale-Nederlanden (NN) heeft via volmacht één zakelijke schade. Dit betreft een winkelier wiens pand volledig is verwoest. Daarnaast heeft NN nog claims van zeven particulieren, waarvan vijf rechtstreeks bij NN hebben geclaimd en er twee via volmacht lopen. Alle op een brandverzekering. Interpolis (Achema) heeft vervangende woonruimte geregeld voor een bewoner van één van de getroffen huizen. Daarnaast zijn bij Interpolis een aantal schademeldingen van omliggende bedrijven binnengekomen in verband met bedrijfsstilstand op hun eigen opstal/inventarisverzekering. “Die zijn in behandeling genomen”, zegt woordvoerder Marco Simmers, die verder laat weten dat de schadebehandeling plaatsvindt vanuit de CAR-verzekering van de gemeente Alphen aan den Rijn, die vanuit AON wordt gecoördineerd. “Daar is Achmea als verzekeraar niet bij betrokken.”

Complex
Delta Lloyd spreekt van een complex en omvangrijk dossier. “Wij hebben hier de afgelopen week al veel tijd en energie in gestoken. Er is een team van zes man geformeerd dat hier voortdurend mee bezig is en vooral probeert structuur aan te brengen in de aanpak. Wij kunnen op dit moment inhoudelijk nog niets zeggen over de status van de schade (zoals aansprakelijkheid). Er is momenteel goed en intensief contact met de partijden die hier voor ons op acteren. Het terrein is door de Onderzoeksraad en de gemeente Alphen aan den Rijn nog niet vrijgegeven en dat betekent dat berging en schadevaststelling feitelijk vooralsnog niet zijn gestart”, aldus woordvoerder Eva Hersbach. “Uiteraard staat alles opgelijnd daarvoor en waar nodig helpen en adviseren wij klanten en onverzekerde gedupeerden nu al. Zo hebben we, zodra we in beeld hadden of er particuliere klanten geraakt waren, proactief contact opgenomen met de verzekeringsadviseurs van onze verzekerden. Daarnaast proberen we particulieren, die geen beroep op hun eigen verzekeraar kunnen doen, waar mogelijk te helpen”, aldus Hersbach. Delta Lloyd heeft verder nog vier schademeldingen (3x woon/inboedel en 1x auto) ontvangen van bij hen verzekerde particulieren.

Verwoest
Het Verbond van Verzekeraars laat weten dat er nog niets over de hoogte en de aansprakelijkheid gezegd kan worden. “Er zijn vijf panden volledig verwoest. Daarnaast zijn ongeveer tien panden licht tot zwaar beschadigd. Dat zal alles bij elkaar al in de miljoenen lopen. Dan hebben we het nog niet over de bouwkranen, gevolgschade en de bijvoorbeeld de schade door gestremde vaart”, aldus woordvoerder Rudi Buis.

Reageer op dit artikel