nieuws

Risk Verzekeringen en NN lanceren verzekering voor techniek Fairzekering

Schade

Risk Verzekeringen en NN lanceren verzekering voor techniek Fairzekering

Risk Verzekeringen heeft in samenwerking met Nationale-Nederlanden een nieuwe verzekering gelanceerd waarmee gebruik wordt gemaakt van de techniek van Fairzekering, de winnaar van de Generali AM Innovatieprijs. De nieuwe pay-how-you-drive-verzekering gaat Voorop heten.

Met gebruik van de in de auto te pluggen Chipin-stekker, ontwikkeld door de mannen achter Fairzekering, wordt het rijgedrag van de verzekerde geregistreerd. Op basis van dat gedrag, onder meer hoe hard iemand remt, optrekt en rijdt, wordt een rapportage gemaakt. Voor goed rijgedrag krijgt de verzekerde pluspunten, voor slecht gedrag minpunten. Bij veel pluspunten krijgt de klant een korting op zijn verzekeringspremie.

Peter Schokker van Risk: “Eigenlijk wordt autorijden op deze manier veel eerlijker, persoonlijker en voor goede rijders goedkoper en leuker.” De verzekeraar schrijft dat uit vooronderzoek blijkt dat automobilisten zich bewuster zijn van hun rijgedrag en zich beter aan de verkeersregels houden als hun rijgedrag wordt gevolgd. Dat leidt tot meer verkeersveiligheid en een kleinere schadelast.

Reageer op dit artikel