nieuws

Centraal Beheer dekt Airbnb-verhuur op woonverzekering

Schade

Centraal Beheer dekt Airbnb-verhuur op woonverzekering

Centraal Beheer gaat het verhuren van de woning via platforms als Airbnb onder de dekking van de woonverzekering laten vallen. De verzekeraar meldt dat klanten geen andere of extra dekking af hoeven te sluiten voor tijdelijke verhuur van de woning.

Centraal Beheer heeft woningdelen opgenomen in de standaarddekking van de inboedel- en opstalverzekering, omdat de populariteit groeit. En daarmee ook de onduidelijkheden, ziet Robin Clements, directeur van de verzekeraar. “Wij zien ook een toenemend aantal vragen hierover van onze klanten. Wij vinden het belangrijk dat onze klanten met een gerust gevoel hun woning kunnen verhuren. Bijvoorbeeld via Airbnb. Met oplossingen in onze producten, maar ook door onze klanten goed te informeren willen we daar een bijdrage aan leveren.”

De Apeldoornse verzekeraar werkte eerder al samen met Peerby voor een ‘spullenleenverzekering’. De uitbreiding van de dekking van woonverzekeringen valt in hetzelfde straatje van het ondersteunen van de deeleconomie. Clements over de dekking voor tijdelijke verhuur: “Wij vinden dat dat gewoon mogelijk moet zijn en hebben het daarom standaard geregeld in onze woonverzekering. Dus niet als extra dekking of aparte module. Om aan de wensen en verwachtingen van onze klanten te voldoen. En omdat wij geloven in de toegevoegde waarde van delen.”

Airbnb’s general manager Aja Guldhamer laat weten blij te zijn met de stap van de verzekeraar: “Wij staan positief tegenover dit soort initiatieven van verzekeraars. Die zorgen namelijk voor meer zekerheid voor onze groeiende community van verhuurders.”

Reageer op dit artikel