nieuws

Zorgverzekeraar DSW heeft meest loyale klanten

Schade

Zorgverzekeraar DSW heeft meest loyale klanten

Klanten zijn over het algemeen behoorlijk loyaal als het om hun zorgverzekeraar gaat. Die loyaliteit  leidt tot een Net Promotor Score (NPS) van +16 voor de zorgverzekeraars. DSW (+48), ONVZ (+38), PNOzorg (+33) en Anderzorg (+30) hebben de meest loyale klanten. ONVZ en PNOzorg behoorden vorig jaar ook al tot de top 3. DSW is nieuw binnen de top 3 en de snelste stijger. Dit blijkt uit de KlantenMonitor Zorgverzekeringen 2015 van MarketResponse en Jan M. De Mos Consultancy.

Net als vorig jaar bevinden Zilveren Kruis Achmea, Avéro Achmea en VGZ zich onderin de ranking. Interpolis heeft zich aan deze positie weten te onttrekken. Prijs, dienstverlening en imago zijn bepalend in het kader van de loyaliteit. DSW scoort goed omdat het zich duidelijk laat zien aan zijn achterban. De acties van directeur Chris Oomen worden spontaan genoemd door klanten en hebben het beeld over DSW positief beïnvloed. Anderzorg (Menzis) moet het hebben van zijn positionering op prijs. Hiermee behalen zij een NPS van +30.

Negatieve score
Drie labels hebben een negatieve score: Avéro Achmea (-17), Zilveren Kruis Achmea (-13) en VGZ (-9). Bij deze labels is gemiddeld een kwart van de klanten een zogeheten detractor. Zij bevelen hun zorgverzekeraar niet aan bij anderen.

Cijfer
De dienstverlening van zorgverzekeraars wordt gemiddeld met een 7,9 gewaardeerd. Het verschil tussen de hoogste (8,4) en laagste score(7,4) is vrij groot. De dienstverlening van DSW wordt het hoogst gewaardeerd (8,4). Op de voet gevolgd door ONVZ (8,3), VvAA (8,2) en PNOzorg (8,2).

Switchen
Gemiddeld geeft 38% van de respondenten aan dat zij volgend jaar (weer) zorgverzekeringen gaat vergelijken. Tussen de labels zijn er grote verschillen te zien in de intentie om te heroriënteren (22% – 62%). Bij een aantal labels is meer dan helft dit van plan. Dit zijn vooral de online labels (Anderzorg, Energiek, Salland ZorgDirect, CZdirect, ZEKUR en FBTO). Opvallend is dat Avéro Achmea, PNOzorg en VGZ ook in dit rijtje staan. Hun achterban is over het algemeen al (veel) langer klant, maar dreigt een punt te zetten achter de relatie.

Reageer op dit artikel