nieuws

‘Zelfstandigen zonder AOV doen minder aan preventie’

Schade

Zelfstandigen die geen arbeidsongeschiktheidverzekering hebben afgesloten doen minder om te voorkomen dat ze ook arbeidsongeschikt worden. Dat blijkt uit onderzoek dat Baken Adviesgroep deed in opdracht van Delta Lloyd naar de impact van arbeidsongeschiktheid op zzp’ers.

‘Zelfstandigen zonder AOV doen minder aan preventie’

Zo bleek dat van de zzp’ers zonder AOV 43% regelmatig sport, tegenover 59% van de verzekerde zelfstandigen. En 16% van de onverzekerden geeft expliciet aan helemaal niets aan preventie te doen, terwijl dit voor maar 5% van de zzp’ers met AOV geldt.

Niet verzekerd
Uit het onderzoek, onder 529 zelfstandigen, bleek ook dat het merendeel (74%) van de zelfstandigen geen AOV heeft afgesloten. Wel geeft 30% van de ondervraagden aan een buffer te hebben om meer dan twaalf maanden te overbruggen. Daarnaast heeft 20% geen buffer, houdt 23% het minder dan drie maanden vol, 12% drie tot zes maanden en 12% zes maanden tot een jaar. Arjan Nollen, directeur Marketing & Verkoop van Delta Lloyd:  “Uit ons onderzoek komt naar voren dat een groot deel van de zelfstandigen zich niet verzekert voor arbeidsongeschiktheid, omdat ze een AOV te duur vinden. Maar wat veel zelfstandigen niet weten is dat de premie fiscaal aftrekbaar is. Daarnaast kan een AOV een stuk betaalbaarder worden als je hem op maat maakt. Door bijvoorbeeld rekening te houden met financiële buffers die je hebt opgebouwd of door alleen dat deel van je inkomen te verzekeren dat je echt niet kunt missen.”

Reageer op dit artikel