nieuws

Studenten minst vaak wanbetaler zorgverzekering

Schade

Studenten minst vaak wanbetaler zorgverzekering

De absolute meerderheid van de studenten betaalt netjes op tijd haar zorgverzekering. Jaarlijks staat gemiddeld 2,1% van de Nederlandse bevolking geclassificeerd als wanbetaler. Het zijn de studenten die met 0,2% het minst vaak wanbetalers zijn. Dat meldt Zorgverzekering.net vandaag. “Het is opvallend want studenten staan niet bepaald bekend als heel rijke mensen”, schrijft Zorgverzekering.net.

Tom Hoven, voorzitter van de Landelijke Studentenvakbond, geeft aan dat het waarschijnlijk helpt dat zorgverzekeringen voor studenten goedkoop zijn. Bovendien is er een verzekering die zich specifiek richt op studenten en daardoor hebben studenten ook minder zorgkosten. “Dat speelt mee. Het zijn namelijk vaak de kosten van ingrepen die tot wanbetaling leiden en minder vaak de maandpremie”, geeft Hoven aan.

Het lage percentage wanbetalers zou ook verklaard kunnen worden doordat studenten vaak goed voorbereid aan hun studie beginnen. “Wie weinig geld heeft, maakt vaak een begroting. Ook benoemt hij dat het huidige systeem waarbij je zelf een zorgverzekeraar kiest vrij nieuw is. Studenten zijn door hun leeftijd vaak nog niet in aanraking geweest met het vorige systeem. Ze hoeven dus nergens aan te wennen”, aldus Hoven.

Reageer op dit artikel