nieuws

Engelse experts: Zelfrijdende auto scheelt helft premie

Schade

Engelse experts: Zelfrijdende auto scheelt helft premie

Als zelfrijdende auto’s op de weg de norm worden, kunnen verzekeraars de premies voor autoverzekeringen halveren. Naar verwachting kan dit al in 2020. Dat zeggen Engelse experts in Telegraph Money.

De experts denken dat nieuwe technologieën zo snel ontwikkeld worden dat ongelukken veroorzaakt door menselijke fouten in de komende vijf jaar al grotendeels uitgesloten kunnen worden. Dat zal een groot effect hebben op de verzekeringspremie, want op dit moment wordt het grootste gedeelte van de schades door menselijk falen veroorzaakt. De kosten voor de verzekering worden hoog gehouden vanwege te voorkomen ongelukken.

Whiplash-claims en ongelukken bij het parkeren van de auto kosten in Engeland bijvoorbeeld meer dan 3 miljard pond per jaar en zijn verantwoordelijk voor 94% van de verzekeringsclaims. Dit soort kleine ongelukken zouden voorkomen worden door zelfrijdende auto’s. De aansprakelijkheid voor schades die dan nog wel worden veroorzaakt verschuift vervolgens van de ‘bestuurder’ naar de fabrikant, waardoor de autoverzekering nog minder vaak aangesproken hoeft te worden.

Reageer op dit artikel