nieuws

De Goudse trekt zich terug uit levensverzekeringen

Schade

De Goudse trekt zich terug uit levensverzekeringen

De Goudse Verzekeringen wil zich op termijn terugtrekken uit individuele levensverzekeringen om alle kapitaal en aandacht te kunnen richten op schadeverzekeringen voor het mkb. Dat meldt bestuursvoorzitter Michiel Lamie in het FD van vandaag.

De toekomst van de traditionele levenpoot staat bij alle verzekeraars op de agenda door de malaise bij vooral individuele levenpolissen. Lamie heeft al eerder aangegeven dat Leven minder aandacht zal krijgen bij De Goudse, maar nu zegt hij in het FD er helemaal mee te willen stoppen.

Een onmiddellijke verkoop van het levenbedrijf ligt echter niet voor de hand, zegt Lamie. “De komende jaren gaat het volume bij ons dalen, maar doordat we nog een relatief groot levenbedrijf hebben, kunnen we het voorlopig op ons eigen boek houden.”

Het bedrijf kijkt wel elk jaar of de hele levenpoot niet beter bij een derde partij kan worden ondergebracht.

De toekomst van De Goudse ligt volgens Lamie in verzekeringen voor het MKB. Naast schade doelt Lamie ook op inkomensverzekeringen.

“Je weet dat inkomensverzekeringen een hogere volatiliteit hebben, maar het is een mooie markt”, zegt Lamie. “Je bent afhankelijk van de economie: als de lonen stijgen, dan gaat ook je omzet omhoog. En vooral: je bent meer afhankelijk van politieke beslissingen over de verhouding tussen wat privaat en wat publiek geregeld moet worden. Maar daar staat een hogere verdienste tegenover.”

Reageer op dit artikel