nieuws

Willis-directeur Jeroen Everling: ‘Alle politiek is uit dit bedrijf verdwenen’

Schade

Willis Nederland heeft een moeilijke tijd achter de rug. Interne onrust, slechte pers. Maar: de storm is gaan liggen. Londen heeft weer vertrouwen en de seinen voor groei staan op groen. Verdubbelen is de ambitie. Een grote overname is ophanden. Jeroen Everling, sinds juni vorig jaar directeur van het makelaarshuis: “Er ontstaat iets heel positiefs.”

Willis-directeur Jeroen Everling: ‘Alle politiek is uit dit bedrijf verdwenen’

Dat zegt Everling in een interview met am:magazine dat vandaag verschijnt. Hij zegt daarin over de roerige fase waar het bedrijf doorheen ging: “Drie zaken zijn cruciaal in een internationaal concern als Willis: de lokale leiding moet eenduidig zijn, je moet een kristalheldere strategie hebben en een heel goede samenwerking met Londen. Daar schortte het aan.”

Knijpen
Inmiddels gaat het veel beter zegt hij. “Londen erkent nu dat Nederland een geweldig grote markt is waar nog heel veel te groeien valt. Londen steunde voorheen het lokale MT onvoldoende in het beleid voor Nederland. Dat is lastig, want dan kun je niet ondernemen en niet lekker werken. Medewerkers die weggingen, werden niet vervangen, het MT kon weinig meer doen dan knijpen in het bedrijf. Ik heb zelf een heel duidelijk beleid neergezet samen met Londen en daar wijk ik ook niet van af.”

Politiek
De media-aandacht heeft op Willis veel invloed gehad, zegt hij. “Je moet het uitleggen aan cliënten. Het leek alsof ons bedrijf aan de rand van de afgrond stond, nou, zo was het niet. Er was zeker het nodige aan de hand, maar dat was allemaal politiek. Ik durf te stellen dat we de politiek hebben uitgebannen hier, dit is nu een sociaal bedrijf. En dat zeg ik ook tegen mensen: als er wat is, kom dan bij mij. Dan lossen we het op.”

Groei
Everling vertelt ook over zijn groeiambitie. “We openen binnenkort een kantoor in Rotterdam. Dat hebben we het personeel ook beloofd: als we gaan groeien, dan gaan we ook uitbreiden. In 2014 hebben we het beste resultaat geboekt sinds zeven jaar. Grote multinationals erkennen ons en willen zaken met ons doen. Toch kun je alleen daarmee de markt niet veroveren, we moeten meer ‘body’ krijgen. De groeiambitie is om dit bedrijf te verdubbelen in twee jaar tijd. We hopen binnenkort een grote overname te doen. Het is heel spannend.”

Reageer op dit artikel