nieuws

‘Verschillen van 200% bij annuleringsdekking reisverzekering’

Schade

‘Verschillen van 200% bij annuleringsdekking reisverzekering’

Premies voor een aanvullende annuleringsdekking bij reisverzekeringen verschillen soms tot 200% bij vergelijkbare dekkingen. Maar ook de verschillen in dekkingen an sich zijn groot. Dat concludeert MoneyView in het Special Item over reisverzekeringen.

MoneyView legde een focus op annuleringsdekkingen en -verzekeringen (MoneyView onderzocht alleen degene die in combinatie met een reisverzekering gesloten kunnen worden) en kwam tot de conclusie dat zowel dekkingen als premies in grote mate van elkaar verschillen. De goedkoopste doorlopende annuleringsdekking met een maximaal verzekerde reissom van € 3.000 kost een alleenstaande € 42,11 per jaar, de duurste € 96,50: een verschil van 229%. Voor een gezin met kinderen bestaande uit vier personen varieert de premie bij een maximaal verzekerde reissom van € 3.000 per persoon van € 103,09 tot € 194,21 per jaar.

Er werden door MoneyView zoals gebruikelijk ook weer vijf sterren uit aan de beste verzekeringsproducten. Op het gebied van de prijs gingen die naar zowel de doorlopende als kortlopende reisverzekering van Univé en Zelf en naar de doorlopende van SNS Bank. ABN Amro, ANWB/Unigarant en Europeesche kregen vijf sterren voor de voorwaarden van hun doorlopende verzekering, voor de kortlopende ging die eer naar wederom ANWB/Unigarant en Europeesche.

Reageer op dit artikel