nieuws

Van Ameyde en Intrasurance slaan de handen ineen

Schade

Van Ameyde en Intrasurance gaan samenwerken om in binnen- en buitenland schadeverzekeraars een ‘geïntegreerde digitale totaaloplossing’ te bieden, van het online aanvragen van offertes en polisadministratie tot en met online schademelding en schadeafwikkeling.

Van Ameyde en Intrasurance slaan de handen ineen

Uit Europees onderzoek van onder andere Accenture blijkt dat meer dan 70% van de Europese consumenten van hun verzekeraars verwacht dat alles digitaal geregeld kan worden. Slechts een klein deel van de verzekeraars is daar werkelijk klaar voor, zo stellen de twee partijen die beide systemen ontwikkelen ter ondersteuning van schadeverzekeringsprocessen. “De systemen van Intrasurance en Van Ameyde vullen elkaar aan en gezamenlijk kunnen de bedrijven de schadeverzekeringsbranche voorzien van geïntegreerde automatisering en straight-through-processing voor zowel de polis- als de schadekant”, aldus de twee bedrijven.

ECHO en SaaS
Van Ameyde’s systeem ECHO beslaat het volledige schadeproces, van online schademelding tot en met uitbetaling en regres. Zaken die geen handmatige bewerkingen nodig hebben, kunnen vrijwel volledig automatisch worden afgewikkeld. Hieronder valt ook ‘expertise-op-afstand’ voor opstal en inboedel. De SaaS (Software as a Service) oplossing van Intrasurance genaamd DIV (Direct Insurance Vision), stelt de consument in staat stelt via internet of mobile zelf polissen af te sluiten, te muteren of te beëindigen en schades te melden. De consument wordt middels push-berichten op de hoogte gehouden van de status van de schadebehandeling en heeft in zijn persoonlijke digitale dossier een overzicht van alle correspondentie van polisblad, factuur tot schadetoekenning.

Reageer op dit artikel