nieuws

Eerste Europese verzekeraar accepteert Bitcoins

Schade

Eerste Europese verzekeraar accepteert Bitcoins

CoverYou is naar eigen zeggen het eerste Europese verzekeringsbedrijf dat Bitcoin als een betaalmiddel accepteert. Het bedrijf maakt bekend dat het vanaf vandaag mogelijk is online een verzekering af te rekenen met Bitcoins. ”De Bitcoin staat voor innovatie en met CoverYou willen we laten zien dat er een nieuw soort verzekeraar ontstaat. Een verzekeraar die consument-gedreven is en innoveert”, zegt Ewoud Uphof, online business developer bij CoverYou.

CoverYou hoopt mensen aan te spreken met een liefde voor technologie en die in het bezit zijn van smartphones, tablets of andere dure apparatuur. CoverYou Founder Yvonne Geijs licht toe: ”Ontwikkelingen op het gebied van online verzekeringen gaan snel. Onze smartphone-verzekering is erg populair, mede door de prijs van smartphones tegenwoordig. Met het toevoegen van BitCoin als een betaalmethode omarmen wij nieuwe technologie en kijken we vooruit.”

Omstreden betaalmiddel
Het elektronische betaalmiddel is niet onomstreden. Sommige experts zien Bitcoin als een potentieel betaalmiddel, anderen geloven dat zodra de euro en dollar aantrekken de interesse in de Bitcoin weer zal afnemen. Eén ding staat vast en dat is dat de waarde van een Bitcoin erg fluctueert. Op het hoogtepunt was één Bitcoin $ 1.000 waard momenteel schommelt de waarde rond de $ 250.

‘Geen enkel risico’
Ondanks de controverses rondom Bitcoin zegt CoverYou deze stap zonder twijfel te maken. “We lopen als CoverYou geen enkel risico dus waarom zouden we niet proberen deze doelgroep aan te spreken?”, zegt Uphof.

Verzekeringsproducten kunnen alleen met Bitcoins worden betaald bij een éénmalige betaling. Er kan dus geen automatische incasso worden uitgevoerd met Bitcoins en de premie over één jaar moet direct worden betaald. “Wanneer er een x-bedrag aan Bitcoins wordt betaald, gaat dit direct naar onze betaalprovider die het bedrag in euro’s op onze rekening stort. Wijzelf komen dus niet in het bezit van Bitcoins en lopen dus geen enkel risico”, legt Uphof uit.

De online busines developer van CoverYou is er persoonlijk van overtuigd dat de Bitcoin wereldwijd een belangrijk betaalmiddel zal worden. “Ik denk dat de betaling met Bitcoins in de toekomst vergeleken zal worden met het gebruik van creditcards. Zo kan je nu al pizza’s online bestellen en afrekenen met Bitcoins. Maar stel dat het betaalmiddel flopt dan is er geen probleem voor CoverYou. Met één druk op de knop zou er niet meer betaald kunnen worden met Bitcoins. Wij zijn er echter van overtuigd dat dit niet gaat gebeuren”, zegt Uphof.

Reageer op dit artikel