nieuws

Daling van overvallen juweliers betekent winst voor Juwon

Schade

De nettowinst van Juwon Onderlinge Schade Maatschappij is meer dan verviervoudigd in 2014 mede dankzij een daling van het aantal overvallen bij juweliers. Juwon behaalde dit jaar een nettowinst van meer dan € 337.000 tegen € 75.000 in 2013. Dat blijkt uit de jaarcijfers van de onderlinge verzekeringsmaatschappij van juweliers, goud- en zilversmeden.

Daling van overvallen juweliers betekent winst voor Juwon

Hoewel het premie-inkomen afgelopen jaar is gedaald met 5%, heeft Juwon dat weten te compenseren met een lage schadelast. De premiedaling werd volgens de verzekeringsmaatschappij veroorzaakt doordat er een lager totaal kapitaal is verzekerd. Ondanks een gelijkblijvend aantal polissen wist Juwon een hoger marktaandeel te behalen. Dit omdat het aantal juweliersbedrijven landelijk daalde.

Door de economische crisis staat de premieomzet van Juwon al een aantal jaar onder druk. Juweliers zien echter het consumentenvertrouwen in 2015 verder toe nemen waardoor de omzet van de bedrijven weer wat stijgt. Dit heeft mogelijk indirect ook invloed op de resultaten van Juwon die zijn leden weer ziet investeren en uitbreiden.

Reageer op dit artikel