nieuws

Atradius gaat samenwerken met Risk Explorer

Schade

Atradius gaat samenwerken met Risk Explorer

Atradius is de eerste verzekeraar die gebruik gaat maken van de online risicoanalysetool Risk Explorer. De ontwikkelaar van de tool wil adviseurs de mogelijkheid geven om gemakkelijk het geïnventariseerde risicoprofiel van een onderneming te exporteren naar verzekeraars en gevolmachtigden. Daarom heeft Risk Explorer de tool uitgebreid met de module Risk Flow waardoor verzekeraars sneller een offerte kunnen maken.

Risk Flow zorgt ervoor dat verzekeraars niet langer een groot bedrijfsrapport door hoeven te spitten. In plaats daarvan krijgen zij nu specifieke data over de risico’s van een mogelijke klant. Met die data kunnen de verzekeraars weer snel een offerte opstellen. “We hebben naar onze gebruikers en meerdere verzekeraars geluisterd. Vandaar de stap om Risk Flow te bouwen. Risk Flow ontzorgt de adviseur en verhoogt de kwaliteit van gegevensuitwisseling ten behoeve van dit procesonderdeel. We zijn blij met de samenwerking met Atradius, die als eerste van deze nieuwe dienst gebruik maakt”, zegt Ewout Strijker, directeur van Risk Explorer.

In 2014 werd Risk Explorer genomineerd voor de Generali AM Innovatieprijs. Kredietverzekeraar Atradius zegt dan ook blij te zijn met de samenwerking wegens het innovatieve karakter van Risk Explorer. “We zien de samenwerking als een waardevolle stap om in gezamenlijkheid met zakelijke adviseurs ons vak nog verder te professionaliseren”, aldus Tom Kaars Sijpesteijn, algemeen directeur van Atradius.

Reageer op dit artikel