nieuws

Allianz gebruikt dashboardcamera bij schadeafhandeling

Schade

Allianz gebruikt dashboardcamera bij schadeafhandeling

Allianz gaat samenwerken met Coyote, verstrekker van real time verkeersinformatie, om de afhandeling van autoschades te optimaliseren. Daardoor wordt het voor verzekerden mogelijk om videobeelden van een ongeval, gemaakt met een dashboardcamera van Coyote, naar de verzekeraar te sturen.

De dashboardcamera Coyote S registreert continu de laatste tien rijminuten en slaat deze automatisch op als een ongeval zich voordoet. Deze video kan een verzekerde nu doorsturen naar Allianz, als extra element bij de afhandeling van een schadedossier. De verzekerde moet zelf wel toestemming geven voo rhet doorsturen van de video. Jorg Weber van Allianz: “Als moderne verzekeraar moet je tegenwoordig meer doen dan alleen schade vergoeden. We willen onze klanten helpen door hen de mogelijkheid te bieden om te laten zien dat ze in hun recht staan. De dashboardcamera van Coyote is voorzien van de modernste technologie en wij, als wereldwijd toonaangevende autoverzekeraar, willen dat onze klanten er na een ongeval hun voordeel mee kunnen doen, als ze dat willen.”

Reageer op dit artikel