nieuws

Hans van Ommen is boos op De Neerlandse

Schade

Hans van Ommen toont zich in een brief aan De Neerlandse (en am:) erg boos over de communicatie rond de nieuwe overstromingsverzekering. Van Ommen oordeelt dat ze zijn idee van de rampenverzekering hebben gekopieerd en vindt dat ze anderszins onoprecht zijn.

Hans van Ommen is boos op De Neerlandse

In de brief beschrijft Van Ommen de hele geschiedenis hoe hij ooit tot het idee van een collectieve rampenverzekering is gekomen, hoe die in de markt werd gezet en hoe hij de verzekering vervolgens weer van de markt moest halen toen hij zijn assurantiebedrijf aan Delta Lloyd verkocht.

Onjuist
Zijn kritiek op De Neerlandse bestaat uit een aantal punten: Van Ommen vindt het onjuist dat De Neerlandse gebruik maakt van uitingen waarin de verzekeraar meldt dat het de eerste verzekeraar is die 100% schade kan verzekeren die het gevolg is van een aantal catastrofes. Hij vindt dat de verzekeraar een te grote broek aantrekt. Hij schrijft: “Ik waag te betwijfelen of u alle belanghebbenden binnen een cumulatieve zone een dekking kunt aanbieden van 100% van hun roerende en onroerende belangen.”

Gekopieerd
Ook verwijt hij De Neerlandse plagiaat: “U heeft de door mij zo zorgvuldig samengestelde verzekeringsvoorwaarden zonder mijn instemming (vrijwel) compleet gekopieerd. Zonder dat u enig contact met ons heeft gezocht voor het verkrijgen van een licentie.”

Van Ommen wil dat De Neerlandse “vanaf heden in alle uitingen via websites, folders, voorwaarden en persberichten melding te maken van het feit dat het verzekeringsproduct is ontwikkeld door Registermakelaar Lugt Sobbe & Co”.

Lugt Sobbe & Co is het oude verzekeringsbedrijf van Van Ommen. Ook wil hij dat De Neerlandse in al zijn uitingen “transparant zal melden dat De Neerlandse geen verzekeraar is, maar een Assurantiebedrijf.”

Licentie
Hij schrijft verder: “Mits u aan mijn redelijke wens tegemoet komt, overweeg ik om u een licentie toe te staan om dit verzekeringsproduct te blijven voeren. In het negatieve geval zal ik in rechte eisen dat u – vanwege het ontbreken van een licentie – het verzekeringsproduct ogenblikkelijk uit de markt dient te halen.”

Hans van Ommen heeft een lange carriere in verzekeringen gehad en focust zich sinds 2006 op de ontwikkeling van software voor de verzekeringsmarkt.

Reageer op dit artikel