nieuws

Allianz Global Assistance biedt fietsverzekering met doorfietsgarantie

Schade

Allianz Global Assistance biedt fietsverzekering met doorfietsgarantie

Allianz Global Assistance introduceert een fietsverzekering met doorfietsgarantie. Verzekerden kunnen blijven fietsen wanneer hun fiets gestolen is of naar de reparatie moet. De verzekering is beschikbaar voor zowel nieuwe als gebruikte fietsen en ook voor alle soorten fietsen die er zijn; van e-bikes tot stadsfietsen.

De verzekeraar ziet dat met de komst van de e-bike, reparaties aan fietsen steeds complexer worden. “Waar men vroeger zelf nog een bandje kon plakken of een ketting kon terugleggen, met de e-bike zijn de reparaties vaak complexer”, schrijft de verzekeraar. “Vraagt de fiets om een langere reparatietijd dan vergoeden wij een leenfiets en bij diefstal ontvangt de gedupeerde snel het aankoopbedrag terug om een nieuwe fiets te kopen”, aldus Audrey Denkelaar, communicatiemanager van Allianz Global Assistance. De verzekerde krijgt met het nieuwe product het aankoopbedrag van de fiets terug gedurende de looptijd van drie jaar. Daarnaast is de fiets wereldwijd verzekerd tegen diefstal.

De verzekering kan worden uitgebreid met schadedekking en pechhulp. Bij pech komt een monteur langs met een bus die volledig is ingericht als mobiele werkplaats. De monteurs zijn opgeleid om alle fietsen ter plaatse te repareren, dus ook e-bikes. Onder schadedekking valt schade die per ongeluk aan de fiets is veroorzaakt of door bijvoorbeeld vandalisme is ontstaan.

Reageer op dit artikel