nieuws

Ohra gaat testen met tracken rijgedrag om premie te bepalen

Schade

Ohra begint op 1 maart met een proef waarbij de verzekeraar rijgedrag gaat tracken om aan de hand daarvan de hoogte van de premie te bepalen. Via de zogenaamde ‘pilot Pay How You Drive’ (PHYD) kan de klant maximaal 35% van zijn premie terugverdienen.

Ohra gaat testen met tracken rijgedrag om premie te bepalen

Ohra speelt met de pilot vooral in op de hoge premie die jonge bestuurders zonder schadevrije jaren moeten betalen voor hun autoverzekering. Zij krijgen, als ze goed rijgedrag vertonen, tot 35% van de betaalde premie terug. Daarvoor moeten zo wel een ‘device’ in de auto plaatsen, dat het rijgedrag van de bestuurders meet. na afloop van de rit kunnen ze de score van het rijgedrag in een app terugzien. Daaruit kunnen ze ook tips halen om hun score te verbeteren of behouden.

Deelnemers aan de pilot behouden hun huidige autoverzekering en betalen ook dezelfde premie, waar eventueel dus de korting van af gaat. Ohra laat weten dat in de pilot nog met meerdere technologieën voor het in beeld brengen voor het rijgedrag wordt getest. Een eerste mailing om mensen te benaderen mee te doen aan de pilot is uitgegaan naar een beperkte groep van ongeveer 100 klanten van de verzekeraar.

Reageer op dit artikel