nieuws

‘Oudere betaalt meer voor aanvullende verzekeringen’

Schade

Menzis hanteert als enige van de vier grote zorgverzekeraars (Zilveren Kruis, CZ, VGZ en Menzis) dezelfde premie voor aanvullende verzekeringen, ongeacht de leeftijd van de aanvrager. De overige drie verzekeraars vragen volgens de Consumentenbond meer premie aan ouderen.

‘Oudere betaalt meer voor aanvullende verzekeringen’

De consumentenorganisatie vergeleek de premies van 36 verzekeraars en concludeerde: hoe ouder de verzekerde, hoe hoger de premie. In totaal doen 12 van de 36 verzekeraars aan premiedifferentiatie, zegt de Consumentenbond. Het grootste verschil bespeurde de Consumentenbond bij de Amersfoortse. Daar betaalt een 55-jarige die kiest voor het maximale aanvullende pakket (Aanvulling Optimaal) € 360 per jaar meer dan een 24-jarige, € 143,95 om € 113,95 per maand.

FBTO biedt op sommige gebieden juist korting aan ouderen. Zo krijgen ouderen een voordeeltje bij de modules gezinsplanning en calamiteiten. “Maar of 50-plussers de eerste module nog vaak nodig hebben, valt te bezien”, zet de Consumentenbond meteen zijn vraagtekens bij de kortingen.

Reageer op dit artikel