nieuws

NZa nuanceert stellingname tegen Independer

Schade

De NZa is er niet op uit om de Vrije ZiekenhuisKeuze, een aanvullende verzekering van Independer in samenwerking met ACE, te verbieden. De toezichthouder nuanceert het nieuws over de dienst van de vergelijker van eerder deze week.

NZa nuanceert stellingname tegen Independer

“We kijken wat dit soort nieuwe verzekeringen betekenen voor het zorgstelsel”, zegt Annelies van Dijk, woordvoerder van NZa. “De kans bestaat dat je met dit soort nieuwe producten een soort achterdeur creëert om de acceptatieplicht te ontlopen, bijvoorbeeld door het alleen aan te bieden aan jonge en gezonde mensen. Als dat de intentie is, zou het een ondergraving van de solidariteit zijn.”

Maar of dit het geval zou zijn bij de Vrije ZiekenhuisKeuze van Independer, weet de NZa op dit moment nog niet. Van Dijk: “Het is een nieuw product. We gaan dit monitoren.” Independer-directeur Ruud Martens liet eerder al weten dat er volgens hem geen probleem is met de aanvullende verzekering: “Als wij selectief zouden accepteren, kan ik mij voorstellen dat het een probleem zou zijn. Maar wij accepteren iedereen, ik zie niet in hoe het product tegen de Zorgverzekeringswet in zou gaan.”

Reageer op dit artikel