nieuws

NVIA: Achmea moet onduidelijk beleid rond WGA-ER-prolongaties oplossen

Schade

De Nederlandse Vereniging Inkomen Adviseurs signaleert vanuit haar achterban onduidelijkheden rondom de geldigheidstermijn van de verlengingsvoorstellen voor de WGA ERD-verzekeringen, die Achmea naar haar klanten stuurt. De NVIA roept Achmea op duidelijkheid te verschaffen over de geldigheidstermijn van de offerte en de reactietermijn verruimt.

NVIA: Achmea moet onduidelijk beleid rond WGA-ER-prolongaties oplossen

Achmea schrijft in een brief bij het verlengingsvoorstel voor de zogenoemde WGA Uitstapverzekering dat de verzekering eindigt per 31 december 2014 als de klant niet reageert binnen de geldigheidstermijn van de offerte. Dit heeft volgens de NVIA verstrekkende gevolgen voor de klant.

NVIA-voorzitter Peter Abelskamp: “Waar voorheen (en volgens uw eigen polisvoorwaarden) en nog steeds bij de andere marktpartijen gebruikelijk was dat een verzekering pas stopt, als de klant opzegt, blijkt nu opeens dat de klant die niet reageert per 1 januari 2015 zonder dekking zit.”
De voorzitter voegt daaraan toe: “Immers de klant die niet reageert, krijgt te maken met intrekking van de garantieverklaring en is daarmee weer overgeleverd aan de dienstverlening van het UWV. Achmea ziet op deze wijze onbedoeld haar portefeuille leeg lopen, want wij voorspellen dat velen deze zin niet hebben gelezen,” stelt Abelskamp in de brief aan Achmea.

De NVIA vindt dat Achmea de wijziging moet herroepen en dat de verzekering pas wordt beëindigd als de klant expliciet aangeeft niet akkoord te gaan met het verlengingsvoorstel voor de WGA Uitstapverzekering. Een andere optie volgens de vereniging is, dat “Achmea nog eens apart en uitdrukkelijk aandacht besteedt aan het feit dat dit keer de verzekering eindigt bij niet reageren.”

De belangenbehartiger voor inkomenadviseurs is ook bang dat deze informatie ontsnapt aan de aandacht van de adviseurs en hun zorgplicht. “De adviseurs kunnen door hun klanten worden aangesproken op het missen van deze verdekt opgestelde zin,” aldus de NVIA.

Reageer op dit artikel