nieuws

Independer verwacht dit jaar minder zorgwisselaars

Schade

Independer verwacht dit jaar minder zorgwisselaars

Het aantal overstappers van zorgverzekeraars zal dit jaar iets lager uitvallen dan het vorige jaar. Dat is de verwachting van Independer. De vergelijker verwacht dat het totaal gaat uitkomen op ongeveer 1 miljoen, lager dan de 1,2 miljoen van vorig jaar.

Independer baseert de verwachtingen op de eigen gegevens, bijna 1 op de 5 zorgverzekeringen wordt gesloten via de vergelijkingssite. De verwachting is dat er vanaf de kerst nog zo’n 500.000 mensen over gaan stappen, waardoor het totaal dus op 1 miljoen uitkomt. Algemeen directeur Ruud Martens: “Het deel van de mensen dat na kerst wisselt van zorgverzekering groeit elk jaar. In 2008 stapte nog maar een kwart van de mensen op het laatst over. Vorig jaar ging het al om 43%. Wij gaan ervan uit dat dit jaar 45 tot 50% van het totaal aantal overstappers komende week de switch maakt.” Ook vergelijkingssite Geld.nl geeft aan nog veel drukte te verwachten in de laatste dagen van het jaar.

Naast de trend van de laatste jaren ziet Independer nog twee redenen voor mensen om dit jaar langer te wachten met het overstappen. Independer schrijft:

  • “De premies werden dit jaar later bekendgemaakt dan vorig jaar, waardoor mensen korter de tijd hadden om na te denken over hun zorgverzekering.
  • Mensen willen vooral eerst weten hoe het met de vrije artsenkeuze zit voordat ze de overstap maken. Dat merken we aan de vele vragen die we hierover binnen krijgen. Onze klantenservicemedewerkers zitten per gesprek langer aan de telefoon.”
Reageer op dit artikel