nieuws

‘Zorgpremie gaat fors omhoog’

Schade

De kans is groot dat de zorgpremie voor komend jaar flink zal gaan stijgen. Zorgverzekering.net trekt die conclusie op basis van de premies voor 2015 van IZA en UMC waarover de vergelijkingssite beschikt. De verzekeraars zijn onderdeel van VGZ, dat 25%  van de markt in handen heeft.

‘Zorgpremie gaat fors omhoog’

Zowel IZA als UMC verhogen de basispremie en de aanvullende verzekeringen. IZA, de verzekeraar voor mensen die werken bij de semi-overheid, verhoogt de basispremie van € 85,15 naar € 92,60. UMC, voor werknemers van een universitair medisch centrum, verhoogt van € 85,25 naar € 98,90. Zorgverzekering.net spreekt op basis van deze premies de verwachting uit dat de premies op de hele markt fors zullen stijgen, al maakte DSW eerder al bekend de premie op gelijk niveau te houden.

De vergelijker schrijft: “Nu deze premies bekend zijn gemaakt, valt te verwachten dat de overige zorgverzekeraars hun premies ook zullen verhogen, aangezien deze zorgverzekeraars onderdeel uitmaken van VGZ. Deze grote verzekeraar is een grote speler op de zorgverzekeringsmarkt. Het is mogelijk dat andere zorgverzekeraars hun concurrentiepositie willen behouden door onder de basispremie van UMC en IZA te gaan zitten, maar het is hoe dan ook goed mogelijk dat de basisverzekering gaat stijgen. Vorig jaar was de goedkoopste basispremie €80,25, zonder aanvullende eigen risico. Vele zorgverzekeraars hebben nog de mogelijkheid hun premie te verhogen, zonder dat ze duurder worden dan UMC en IZA. De gemiddelde premie in 2014 was namelijk €91,59.”

Reageer op dit artikel