nieuws

‘Intermediair verwacht meer zorgadvies te gaan geven’

Schade

Financieel adviseurs verwachten dat zij steeds meer klanten krijgen die om advies vragen op het gebied van zorgverzekeringen. Dat blijkt uit het Landelijk Zorgonderzoek 2014 dat Bureau D&O onder financieel adviseurs heeft gehouden. ONVZ wordt door de adviseurs het beste gewaardeerd als zorgverzekeraar.

‘Intermediair verwacht meer zorgadvies te gaan geven’

Bijna de helft van de ondervraagde adviseurs verwacht dit jaar meer te adviseren en te bemiddelen op het gebied van zorg. Volgens het onderzoek van D&O is dit een stijgende trend, want voor volgend jaar verwacht 55% van de adviseurs een toename in zorgadvies. Daarnaast verwacht 39% een stabilisatie in 2015, terwijl slechts 6% een daling voorziet. Jurjen Oosterbaan, directeur van D&O: “De groei is naar verwachting vooral gebaseerd op scherpere sturing door zorgverzekeraars van verzekerden die een medische behandeling dienen te ondergaan. Ook de groei in verschillen in dekking kan verklaren waarom adviseurs een groei in de adviesbehoefte bij de keuze van een zorgverzekering verwachten.”

Provisie
In het onderzoek laat een grote meerderheid van de adviseurs weten dat zij de kosten van advies en bemiddeling volledig financieren uit provisie, 86% kiest voor dit verdienmodel. Werken op basis van een directe beloning door de consument wordt door slechts 3% van de adviseurs gehanteerd en 11% kiest voor een hybride model. Van die laatste groep heeft 47% de zorgverzekeringen opgenomen in hun abonnementensysteem voor particuliere relaties.

ONVZ
De adviseurs mochten ook hun oordeel vellen over de kwaliteit van de zorgverzekeraars. Dit ging, naast een algehele beoordeling, op basis van de volgende aspecten:

  • Medische waarborgen in kader acceptatie;
  • Kwaliteit en snelheid administratief proces;
  • Snelle financiële afhandeling;
  • Nakomen afspraken;
  • Innovatie binnen product;
  • Acceptatiebeleid.

ONVZ kwam als beste uit de bus bij de adviseurs en kreeg een rapportcijfer van 8.1. De tweede plaats was voor Stad Holland Zorgverzekeringen.

Reageer op dit artikel