nieuws

Hoogeveners komen in opstand tegen Achmea

Schade

Inwoners van het Drentse Hoogeveen willen een boycot tegen Achmea opzetten, meldt het NRC. Het initiatief komt van een plaatselijke actiegroep, die inwoners aanspoort over te stappen naar DSW. Kiem voor de acties is de zorginkoop van Achmea bij Zorggroep Leveste Middenveld, die onder meer ziekenhuis Bethesda in Hoogeveen bestiert.

Hoogeveners komen in opstand tegen Achmea

Volgens de actiegroep Bethesda Moet Blijven wil Achmea veel te weinig betalen voor de zorg in Hoogeveen. “Wij hebben langdurig overleg gehad met Achmea en hun extra tijd gegeven om een contract met het ziekenhuis te sluiten. Nu willen zij daar veel te weinig betalen voor de zorg. We strijden voor goede lokale voorzieningen. Laten we dan maar kijken of onze bevolking bereid is met de voeten te stemmen. We wilden deze onrust voorkomen, maar Achmea geeft ons geen andere keus”, zegt woordvoerder Frits Kappers.

Burgemeester
Eerder dreigde burgemeester Karel Loohuis van Hoogeveen al om zijn inwoners te adviseren een andere zorgverzekeraar te kiezen als Achmea niet meer inspanningen deed om het lokale ziekenhuis te behouden. Een woordvoerder van de zorggroep laat weten dat Achmea wil dat het ziekenhuis bij de 35% goedkoopste ziekenhuizen van Nederland gaat horen. De actiegroep noemt DSW als alternatief, omdat die zorgverzekeraar als een oud ziekenfonds opereert.

Achmea laat in een reactie aan NRC weten dat het zich ook hard heeft gemaakt voor behoud van het ziekenhuis in Hoogeveen. De onderhandelingen lopen nog volgens de verzekeraar, die de escalatie om die reden niet begrijpt.

Reageer op dit artikel