nieuws

‘Extreem weer biedt nieuwe kansen voor herverzekeraars’

Schade

Er liggen kansen voor herverzekeraars om hun relevantie op een andere manier te tonen door de toename van extreem weer. Dat schrijft Standard & Poor’s in het jaarlijkse overzicht Global Reinsurance Highlights. Natuurrampen in opkomende markten bieden openingen, zegt de kredietbeoordelaar.

‘Extreem weer biedt nieuwe kansen voor herverzekeraars’

Volgens Standard & Poor’s kunnen de herverzekeraars een rol spelen om overheden financieel weerbaarder te maken voor een situatie waarin een natuurramp zich voordoet. In sommige gevallen was de schade van een ramp zo groot, dat niet alleen de nationale economie, maar zelfs de wereldwijde economie de gevolgen ervan voelde. Lang niet altijd is deze schade verzekerd.

De zeebeving in Japan in 2011 leverde bijvoorbeeld een schade van $ 235 mld op, zeker 4% van het bruto binnenlands product. Maar van die schade was slechts $ 35 mld (0,6% van het bbp) verzekerd. Volgens Standard & Poor’s zouden herverzekeraars producten moeten verzinnen voor groeimarkten waarin vaak natuurrampen plaatsvinden. Dit zou ervoor kunnen zorgen dat zij hun relevantie in de aantrekkende economieën kunnen vergroten. Op het moment dat deze economieën groeien, hebben de herverzekeraars al een voet tussen de deur en kunnen zij de markt makkelijker betreden.

Reageer op dit artikel