nieuws

‘Driekwart Nederland in 2015 collectief verzekerd’

Schade

Drie op de vier Nederlanders zullen in 2015 hun zorgverzekering collectief geregeld hebben. Dat is de verwachting van Paul van Selms, directeur van het consumentencollectief UnitedConsumers. De stijging van de zorgpremie drijft de mensen naar het collectief, stelt hij.

‘Driekwart Nederland in 2015 collectief verzekerd’

Om het financiële verlies van de premiestijging te beperken, zoeken klanten naar alternatieven, waarbij het collectief een populaire optie is. UnitedConsumers schrijft: “Verzekerden betalen in 2015 gemiddeld € 64 meer voor hun basis zorgverzekering. De wettelijk maximaal toegestane korting via een collectief bedraagt 10 procent op de premie van de basisverzekering. Daarnaast geven veel collectieven ook korting op de aanvullende zorgverzekering. Consumenten kunnen zo meer dan € 100 per jaar besparen. Daarmee wordt een hogere zorgpremie voor 2015 voorkomen.”

In 2014 is 70% van de verzekerden via een collectief verzekerd. Gemiddeld stijgt dit met 2 procentpunt per jaar, maar met name in tijden van stijgende zorgpremie gaan mensen sneller naar een collectief. Van Selms: “Consumenten zijn op zoek naar korting, getuige de opkomst van budgetverzekeringen. Nu de zorgpremie na twee jaar van daling weer stijgt, verwacht ik een sterkere toename van het aantal collectief verzekerden.”

Reageer op dit artikel