nieuws

Tienduizenden steunen actie ‘Premiejagen’

Schade

De actie Premiejagen van de Consumentenbond heeft de steun gekregen van in totaal 47.265 verzekerden. Zij stuurden hun zorgverzekeraar een e-card met daarin het dringende verzoek om de zorgpremie over 2015 te verlagen.

Tienduizenden steunen actie ‘Premiejagen’

De e-cardactie is vandaag afgelopen en heeft de aandacht getrokken van bijna 50.000 verzekerden. Zij stuurden in totaal negen verzekeraars een kaart: Achmea, VGZ, ASR, CZ, DSW, Zorg en Zekerheid, ENO, Menzis en ONVZ. De meeste kaarten gingen naar Achmea, dat er 14.190 mocht ontvangen. De consumentenbond heeft de verzekeraars in een brief de uitkomsten van de actie laten weten.

Volgens de consumentenorganisatie kan de premie voor het komende jaar omlaag als de verzekeraars hun winsten over 2013 en de opgebouwde reserves aanspreken. Bart Combée, directeur van de Consumentenbond: “Winst moet worden gebruikt voor een premiekorting in 2015. En niet alleen de winsten, maar ook de hoge reserves moeten duidelijk ten goede komen aan de verzekerden. Zorgverzekeraars hebben de laatste jaren miljarden aan reserves opgebouwd die ver boven de benodigde en vereiste normen liggen. Wij willen weten hoe de verzekeraars deze reserves ten goede laat komen aan de verzekerden.”

Reageer op dit artikel