nieuws

NVIA lanceert register voor inkomensadviseurs

Schade

De Nederlandse Vereniging van Inkomen adviseurs (NVIA) is 1 oktober officieel van start gegaan met haar ledenwerving en heeft tegelijkertijd onder auspiciën van de SAR (Stichting Assurantie Registratie) het Register Inkomens Adviseurs (RIA) gelanceerd voor professionals op het gebied van inkomensverzekeringen.

NVIA lanceert register voor inkomensadviseurs

Voorzitter Peter Abelskamp lichtte tijdens het eerste kennismakingsseminar van de NVIA op 1 oktober in ’s Hertogenbosch bij Ricoh het belang van een goede belangenbehartiging toe: “Het Verbond van Verzekeraars zie je dingen doen, die niet handig zijn voor de inkomensadviseur.” Als voorbeeld noemt hij ook de afwijzing van verzekeringsclaims die later dan 42 dagen zijn ingediend en afgewezen worden door verzekeraars. “Wie spreekt namens u met de verzekeraars hierover?” Daar ligt een rol voor de NVIA, benadrukt Abelskamp.

NVIA-bestuurslid Janthony Wielink ziet bijvoorbeeld de in juni door het Verbond van Verzekeraars en OVAL geïntroduceerde handleiding privacy verzuimverzekeringen ook als een belangrijk onderwerp in de belangenbehartiging.

Naast belangenbehartiging ligt de focus van de vereniging op het voorzien in een kennisplatform, opleidingen, objectieve certificering, aandacht voor de young professional en het faciliteren van mentor/mentee trajecten voor jonge talenten. Via o.a. de LinkedIn-groep van de NVIA roept Paul Lammerts adviseurs om de discussie aan te gaan over actuele onderwerpen.

Certificering
Voor het Register Inkomens Adviseur (RIA) is de stichting certificering NVIA in het leven geroepen. De uitvoering van het programma vindt plaats onder de verantwoording van de Stichting Assurantie Registratie (SAR), die de kwaliteit van het financieel advies van de assurantieadviseurs die bij haar geregistreerd staan, bewaakt.

Wetswijzigingen
Tijdens het kennismakingsseminar bleek duidelijk dat er qua wet- en regelgeving voor de adviseur inkomensverzekeringen en vooral ook voor de werkgever de komende periode “gigantisch” veel staat te gebeuren (waaronder de samenvoeging van de WGA-vast en WGA-flex per 1/1/2016), maar volgens Arend Jansen van Aegon biedt dit ook heel veel kansen.

Reageer op dit artikel