nieuws

Independer en ixorg blijven ruzieën

Schade

Independer maakt rekenfouten en publiceert feitelijke onjuistheden, zegt ixorg. De claim is een gevolg van het aanhoudende geruzie tussen ixorg en Independer, dat het mondverzorgingsproduct weigert te vergelijken. Independer erkent dat het fouten heeft gemaakt.

Independer en ixorg blijven ruzieën

Nadat ixorg vorige week er bij Independer op aandrong om opgenomen te worden op de vergelijkingssite, haalde de vergelijker flink uit. Independer noemde ixorg een ‘dure spaarpot’ en beweerde dat het product ‘oneerlijk en misleidend’ is. Als reactie daarop sommeert ixorg de vergelijkingssite om de publicatie aan te passen. Vooral omdat Independer vorig jaar mensen die spaarden voor tandartskosten adviseerde om een calamiteitenverzekering af te sluiten. Ixorg biedt die verzekering.

Ommezwaai
Toine Beljaars, directeur van ixorg: “Aan onze dienst is niets veranderd. Independer maakt dus een totale ommezwaai. We denken dat Independer ons te grazen wil nemen omdat we eerder deze week in een grappig filmpje vroegen of ze ons op willen nemen in de hun vergelijkingen. Ik kan hun draai niet anders verklaren. Vandaar dat we ze vandaag met een sommatie vragen de onjuistheden in het artikel aan te passen. Want niet alleen voor ons is het vervelend. Ook de consument krijgt foute berekeningen en onjuistheden voorgeschoteld door Independer.”

Beljaars vervolgt: “Independer gaat in feite de mist in met het artikel op hun website. Ze gebruikten onjuiste informatie en zetten de consument daarmee op het verkeerde been. Zo zei Independer dat ixorg een flinke rente berekent. Maar ixorg berekent helemaal geen rente. Ook schreven ze dat ixorg geen enkele vorm van tandartsdekking biedt. Ook dat klopt niet want ixorg houdt juist in dat je ook een calamiteitenverzekering hebt. Dit alles was voor ons reden om te vragen om een verwijdering van het artikel. Ze geven nu hun rekenfout toe, hebben wat zaken aangepast maar het is nog steeds een tendentieus stuk dat een verkeerd beeld geeft van wat ixorg is. Het lijkt erop dat ze ons in de hoek willen zetten na ons filmpje. Vandaar dat we geen genoegen nemen met de paar aanpassingen.”

Independer
In een reactie geeft Independer toe dat er fouten in het gewraakte artikel staan, maar verder wil de vergelijker niet op de zaak ingaan. “Independer erkent dat er een rekenfout is gemaakt in het weblogartikel over ixorg. Die rekenfout hebben wij gecorrigeerd. Ook bleken er een aantal onduidelijkheden in het artikel te staan. Ook deze hebben wij aangepast. Wij begrijpen van de advocaat van ixorg dat zij het niet eens zijn met het artikel. Wij hebben ixorg daarop uitgenodigd voor een gesprek over de kwestie. Het lijkt Independer onwenselijk om hierover nog verdere uitspraken te doen, zolang dit gesprek niet heeft plaatsgevonden.”

Reageer op dit artikel