nieuws

Bijna 70% al vier jaar bij zelfde zorgverzekeraar

Schade

Uit onderzoek van Patiëntenfederatie NPCF blijkt dat het wel meevalt met het aantal overstappers van zorgverzekering. Het gros van de klanten zit al vier jaar of langer bij dezelfde verzekeraar, blijkt uit navraag bij 10.000 mensen.

Bijna 70% al vier jaar bij zelfde zorgverzekeraar

Het onderzoek laat zien dat net iets minder dan 70% van de mensen in elk geval de laatste vier jaar niet meer van zorgverzekeraar is gewisseld. In de afgelopen twee jaar bleek ruim 83% op zijn post te blijven. NPCF zet de cijfers af tegen het percentage mensen dat bij dezelfde telefoonprovider zit. Daaruit blijkt dat slechts 38% al vier jaar of langer bij dezelfde provider zit. Het verschil tussen de producten blijkt dat bij telefoonabonnementen vooral naar de prijs wordt gekeken, terwijl bij de zorgverzekering de dekking die de polis biedt en het vertrouwen in de verzekeraar de boventoon spelen.

Reageer op dit artikel