nieuws

Recordaantal overweegt overstap zorgverzekering

Schade

Maar liefst 14% van de verzekerden zegt volgend jaar een nieuwe zorgverzekering af te sluiten. Dat blijkt uit een peiling onder 1583 bezoekers van ZorgWijzer.nl. Het is voor het eerst dat zoveel mensen aangeven over te gaan stappen. 

Het cijfer gaat in tegen de trend van het afgelopen jaar. Het aantal overstappers daalde in 2014 van 8,3% naar 6,9%. Maar als de peiling van ZorgWijzer uitkomt, wordt dat percentage het komende jaar op zijn minst verdubbeld. Naast de 14% die over wil stappen geeft namelijk ook 18% aan dat zij twijfelen over een overstap. Het gros (64%) geeft aan dat het volgend jaar de zorgverzekeraar trouw blijft, terwijl 4% geen mening heeft.

Prijs
De voornaamste reden om een overstap te overwegen is zoals verwacht de premieprijs, 67% geeft dat als voornaamste reden om een nieuwe verzekeraar te zoeken. Voor 10% is de service van de verzekeraar reden tot ontevredenheid en eenzelfde percentage zoekt een nieuwe verzekering om andere aanvullende verzekeringen af te sluiten.

Reageer op dit artikel