nieuws

Ixorg is boos op Independer om niet vergelijken

Schade

Start-up ixorg is boos op Independer en andere vergelijkingssites omdat zij niet worden vergeleken met andere verzekeraars op de site. Uit protest heeft ixorg een commercial opgenomen om de ‘onwillige houding van Independer aan de kaak te stellen’. 

Ixorg is boos op Independer om niet vergelijken

Klanten van ixorg kunnen maandelijks een bedrag sparen op een tandartsrekening in combinatie met een calamiteitenverzekering. Als zij het geld in het opgebouwde spaarpotje niet gebruiken behoudt de klant het geld, in tegenstelling tot de premie van een aanvullende tandartsverzekering. Het initiatief werd eind 2013 gelanceerd en heeft intussen 5.000 klanten. Toine Beljaars, directeur van ixorg: “Consumenten moeten nog wennen aan de nieuwe mogelijkheid van een ‘spaarpotje’ voor tandartskosten en dat het geld dat daarin zit altijd van henzelf blijft. Van grote vergelijkingssites als Independer, Betch en Zorgwijzer hadden we verwacht dat ze een nieuw alternatief als ixorg zouden opnemen. Ze claimen immers dat ze advies geven welk product het beste bij je past. De consument verwacht ook dat alle partijen op zo’n vergelijkingssite staan. Nu mist in hun vergelijkingen een echt nieuwe optie die voor een grote groep mensen een besparing op kan leveren. Het is vooral onwil denk ik. Een vergelijkingssite als vergelijkmondzorg.nl heeft ixorg namelijk wel opgenomen.”

Independer
Independer-woordvoerder Michel Walraven laat in een reactie aan am weten waarom de vergelijker het product van ixorg niet meeneemt: “Wij zien ixorg niet als een verzekeringsproduct dat je bij zorg neerzet. Het is een spaarpotje, waar je ook nog voor moet betalen. En wij vergelijken geen spaarpotjes. Wij zeggen: zet gewoon je geld op een spaarrekening, dan ben je een stuk goedkoper uit.”

Bekijk hieronder de commercial van ixorg:

Reageer op dit artikel