nieuws

De Goudse vernieuwt WIA-verzekeringen

Schade

De Goudse vernieuwt WIA-verzekeringen

De Goudse heeft de collectieve WIA-verzekeringen vernieuwd. De belangrijkste vernieuwing is het instellen van een WIA-coach voor persoonlijke begeleiding. Daarnaast biedt de verzekeraar meer keuzemogelijkheden voor werkgevers en ondersteuning voor werkgever en de adviseurs.

Met de nieuwe WIA-coach zet De Goudse in op preventie en re-integratie. Commercieel directeur Bernardo Walta: “Dat was voor ons altijd al een belangrijk speerpunt, ook binnen onze verzuimverzekeringen. Ik ben daarom blij dat we werknemers nu met een persoonlijke WIA-coach kunnen ondersteunen, die hen helpt om zo veel mogelijk aan het werk te blijven en te re-integreren. Daardoor wordt de instroom in de WIA voorkomen. Of beperkt. Zelfs als de werknemer toch in de WIA komt, blijft de WIA-coach hem helpen zijn mogelijkheden zoveel mogelijk te benutten.”

Premievrijstelling
De Goudse spitst zich ook toe op het terugkeren naar werk. De verzekeraar keert daarom de bonusuitkering van de WGA-gatverzekering Plus als de werknemer minstens 25% van zijn restverdiencapaciteit benut. Ook is er een volledige premievrijstelling wanneer aanspraak wordt gemaakt op een WIA-verzekering en zijn de verzekeringen uitgebreid met meer keuzemogelijkheden, zoals een langere uitkeringsduur en een AOW-leeftijd met een maximum van 70 in plaats van 67 jaar.

Voor de adviseurs heeft De Goudse een pakket met aansprekende materialen ontwikkeld om het adviestraject te ondersteunen. Een film laat de risico’s van arbeidsongeschiktheid zien en met de WIA-calculator kan de adviseur de werkgever inzicht bieden in individuele situaties.

Reageer op dit artikel