nieuws

DAS aansprakelijk gesteld voor kosten woekerpolisprocedure

Schade

Stichting Woekerpolisproces en Stichting Rechtsbijstandsclaim willen dat verzekeraar DAS de juridische kosten van woekerpolisprocedures gaat betalen. Volgens hen weigert DAS om deze kosten te vergoeden.

DAS aansprakelijk gesteld voor kosten woekerpolisprocedure

De twee stichtingen hebben de verzekeraar aansprakelijk gesteld. “In de polisvoorwaarden van DAS is nergens opgenomen dat kosten voor juridische bijstand die polishouders maken in woekerpolis-geschillen zijn uitgesloten. Toch weigert DAS deze kosten te vergoeden.”

2007
DAS stelt dat het geschil over de woekerpolis al bestond bij aanvang van de verzekering. Consumenten wisten toen al dat ze een woekerpolis hadden. En de polisvoorwaarden sluiten dekking uit wanneer een geschil al bestaat bij aangaan van de verzekering. Het AD meldt dat DAS de grens op 2007 heeft gesteld.

Beroep
Deelnemers van Stichting Woekerpolisproces kunnen kiezen uit € 87,50 of 10% no cure no pay succesfee voor deelname. Deze kosten wil de stichting voor haar deelnemers verhalen. Voorzitter Pieter Lijesen: “Rechtsbijstandsverzekeraars is er alles aan gelegen om woekerpoliszaken buiten de deur te houden. Het gaat namelijk om hele grote hoeveelheden consumenten die hun recht willen halen. En voor die kosten willen ze niet opdraaien. Sommige rechtsbijstandsverzekeraars hebben bij aanvang van de woekerpolisaffaire snel hun polisvoorwaarden gewijzigd en woekerpolisgeschillen uitgesloten. DAS heeft dat niet gedaan en wringt zich nu in alle mogelijke bochten om dit soort zaken uit sluiten. Deze handelswijze komt vooral voort economisch belang. Het gaat ze namelijk heel veel geld kosten. Maar als verzekeraar moet je niet alleen premie willen innen, je moet ook thuis geven als polishouders een beroep op je doen.”

Reageer op dit artikel