nieuws

Zelfrijdende auto’s stuwen premies omhoog

Schade

Zelfrijdende auto’s stuwen premies omhoog

De introductie van de zelfrijdende auto op de markt, die steeds dichterbij komt, werpt op het gebied van verzekeren veel vragen op. De Engelse vergelijkingssite Gocompare.com verwacht dat in de toekomst mensen zonder zelfrijdende auto hogere premies moeten betalen.

Tom Lewis, hoofd innovatie van Gocompare.com, spreekt de verwachting uit dat er een tijd komt waarin mensen die ervoor kiezen niet gebruik te maken van de technologie van een zelfrijdende auto gestraft worden met een hogere verzekeringspremie. Lewis: “Het is duidelijk dat deze technologie gebruikelijker gaat worden en als branche moeten we met onze tijd mee en ervoor zorgen dat we de juiste producten en polissen klaar hebben.”

Aansprakelijkheid
Op de kortere termijn kijkt Lewis naar de potentiële problemen op het gebied van aansprakelijkheid, mocht een botsing met een zelfrijdende auto ontstaan. Lewis: “Vragen over de aansprakelijkheid in het geval van een botsing moeten opgelost worden. Moet de eigenaar van de zelfrijdende auto een verzekering regelen, of wordt de fabrikant aansprakelijk gehouden?”

Reageer op dit artikel