nieuws

SUCSEZ biedt mkb’ers polis voor dekking van zorgverlof

Schade

Intermediairkantoor SUCSEZ heeft een polis op de markt gebracht waarmee mkb’ers zich kunnen indekken voor het risico dat zij lopen als medewerkers verlof opvragen voor mantelzorg. De tussenpersoon speelt hiermee in op de veranderingen in de zorgsector.

SUCSEZ biedt mkb’ers polis voor dekking van zorgverlof

“Voorheen was er niet veel aandrang op verlof op te nemen voor mantelzorg”, zegt Rolf Awater, manager Schade en Inkomen bij SUCSEZ. “Maar nu de zorg steeds meer wordt afgebouwd zien we een toevlucht in het aantal werknemers dat dat wel doet.” Het intermediairkantoor uit Reeuwijk ziet de stijging van het aantal zorgverlofaanvragen als een logisch gevolg van de verschuiving van de mantelzorg.

Ziekteverzuim
Dit verlof voor de mantelzorg valt vaak niet onder de dekking die de mkb’ers hebben. Awater: “Bij traditioneel ziekteverzuim wordt dit niet als ziekte gezien. Er is geen ziektebeeld, dus vaak is dit verlof niet gedekt. Maar we zien wel dat werknemers steeds vaker hier gebruik van maken. Voor mkb’ers vormt dit vaak een hiaat.” Awater verwacht dat er een goede markt is voor de nieuwe polis. “Anders maken wij niet zo’n product. We hebben een enorm grote zorgportefeuille en een goed beeld van het consumentengedrag.”

Verzekeraar ACE zal optreden als de risicodrager van de nieuwe polis.

Reageer op dit artikel