nieuws

Britse verzekeraar wil roze rijstroken voor vrouwen

Schade

Sheila’s Wheels, een Britse verzekeraar, heeft naar eigen zeggen dé oplossing voor veiliger verkeer. De ideale snelweg heeft volgens de verzekeraars minstens één roze geverfde rijstrook alleen voor vrouwen. En het zou geen grap zijn!

Britse verzekeraar wil roze rijstroken voor vrouwen

sheilas-wheels-girls“Als de leidende Britse verzekeringsmaatschappij voor vrouwelijke bestuurders meent Sheila’s Wheels de oplossing te hebben voor het creëren van veilige wegen”, aldus woordvoerder Andy Sommer namens de verzekeraar, die sinds 2005 verzekeringsproducten aanbiedt speciaal gericht op vrouwen. Sheila’s Wheels is onderdeel van de eSure Group.

Verkeersongevallen
Volgens de statistieken van het Britse ministerie van verkeer uit 2012 waren mannen bij 114.190 verkeersongevallen betrokken, tegenover 70.470 accidenten met vrouwelijke chauffeurs. Bovendien claimt Sheila’s Wheels dat mannen vier keer meer op de bon worden geslingerd dan vrouwen.

“Aparte rijbanen voor dames zouden niet alleen de veiligheid verhogen, maar ook de vrouwelijke bestuurders weghalen uit een potentieel gevaarlijke zone’, meent daarom de verzekeraar.

De roze oplossing van Sheila’s Wheels zou meer dan een 880 miljoen pond kosten, zo’n € 1,1 miljard.

Reageer op dit artikel