nieuws

Schadeadvocaten: ook KLM is aansprakelijk

Schade

Een aantal passagiers dat boven Oekraïne is verongelukt had niet vluchtcode MH17 op zijn ticket staan, maar KL4103. Hun nabestaanden kunnen ervoor kiezen om KLM aansprakelijk te stellen voor de geleden schade. Dat schrijft Trouw.

Schadeadvocaten: ook KLM is aansprakelijk

MH17 was een zogeheten combinatievlucht. Ook passagiers die bij KLM hadden geboekt vlogen mee, omdat KLM en Malaysia Airlines een partnerschap hebben en passagiers op elkaars vluchten kunnen onderbrengen. Een niet ongebruikelijke constructie, al is ze niet bij iedereen bekend. “Er zijn mensen die er pas op Schiphol achter komen dat ze niet met KLM vliegen”, zegt letselschadeadvocaat Sander de Lange van SAP Advocaten in Trouw.

Contractueel
KLM is niet hun feitelijke, maar wel hun contractuele vervoerder. En feitelijk of contractueel, de verplichtingen zijn gelijk. Dat betekent dat ook KLM schadeclaims tot ongeveer € 130.000 moet betalen, of de maatschappij nu schuld heeft aan het neerstorten van het toestel of niet.

Reageer op dit artikel