nieuws

Nh1816 geschrapt uit Register Letselschade

Schade

Nh1816 is geschrapt uit het Register Letselschade. De schadeverzekeraar voldeed niet aan de vereiste criteria om in de lijst te blijven staan, bleek na een audit van de Letselschade Raad, de beheerder van het register.

Nh1816 geschrapt uit Register Letselschade

Het register werd drie jaar geleden opgezet door de Raad, destijds mochten partijen, zoals verzekeraars en schadebehandelaars, zich vrijblijvend inschrijven. Nu worden de ingeschrevenen getoetst door middel van self assessments en audits. Deborah Lauria, directeur van de Letselschade Raad, vertelt in gesprek met am de redenen voor het schrappen: “Bij de toets bleek dat Nh1816 niet aan alle criteria voldoet. Ze zijn daar wel druk en goed mee bezig en we hopen dat ze snel weer aan alle criteria voldoen.”

Criteria
In een reactie geeft Hans de Waard, manager van het verzekeringsbedrijf van Nh1816, een paar van die criteria. “Er is gebleken dat wij niet voldeden aan een aantal zaken, zoals de driejaarstermijn: bij een schade die al drie jaar loopt, moet een gesprek plaatsvinden om te kijken of we het op kunnen lossen. Ook hebben wij nog geen tevredenheidsonderzoek voor benadeelden. Toen heeft mevrouw Lauria gezegd dat zij ons moest schrappen. Daar hebben wij wel begrip voor.”

De Waard zoekt de oorzaak voor het schrappen in een gebrek aan personeel. “Wij zijn een sterk groeiend bedrijf, dat behoorlijk meer letselschades binnen krijgt. Het is moeilijk om daar goed geschoold personeel voor te vinden. We hebben net een nieuwe manager Letselschade aangesteld.”

Onderschat
Nh1816 hoopt binnen een jaar weer terug te keren in het register. De Waard: “In het begin was het vrij om je in te schrijven, ik denk dat we het misschien wat onderschat hebben. Maar we willen nog steeds graag aan die eisen voldoen, daar verandert niks aan. We zijn formeel geschrapt, maar op de achtergrond zijn we druk bezig om weer terug te komen.”

Ook Lauria staat daarvoor open: “We hopen dat Nh1816 snel weer aan de criteria voldoet. Leren en verbeteren is een van onze centrale ideeën. We hopen dat partijen hiervan leren.”

Reageer op dit artikel