nieuws

ANWB favoriet voor online autoverzekering

Schade

ANWB is volgens onderzoeksbureau WUA! de populairste bestemming voor het online afsluiten van een online autoverzekering. Met een voorkeurspercentage van 21% laat Anwb.nl Independer (20%) nipt achter zich.

ANWB favoriet voor online autoverzekering

Dat ANWB en Independer elkaar weinig ontliepen bleek ook uit de gelijke Web Performance Score (WPS) van 68 die beide partijen haalden. Hoe hoger die score is, hoe dominanter een website is in de online markt. De WPS woog ook mee in het opmaken van de ranglijst. Op basis van de voorkeurspercentages zou FBTO (9%) namelijk een derde plaats hebben geheeld, maar een WPS van 55 veroordeelde de verzekeraar tot een zevende plek.

De derde plaats werd ingenomen door Ohra, terwijl Univé en Allsecur de top vijf completeerden. De tiende en laatste plaats was voor NN, dat een WPS van 49 haalde en een voorkeurspercentage van 2%.

Reageer op dit artikel