nieuws

Verzekeraars en politie samen in het geweer tegen autodiefstal

Schade

Verzekeraars, politie en de Rijksdienst voor Wegverkeer hebben de handen ineen geslagen in de aanpak van voertuigcriminaliteit. Door het uitwisselen van gegevens hoeft een slachtoffer in het vervolg nog maar een telefoontje te plegen.

Verzekeraars en politie samen in het geweer tegen autodiefstal

“De service wordt beter en er gaat weinig kostbare tijd verloren. Zo kunnen we de schade beperken”, zegt Verbondsdirecteur Richard Weurding over de samenwerking. Die werd bekrachtigd door het gezamenlijke ondertekenen van het convenant ‘versneld plaatsen diefstalsignaal’. Naast de drie genoemde partijen tekenden ook Stichting Aanpak Voertuigcriminaliteit (AVc), Stichting Verzekeringsbureau Voertuigcriminaliteit (VbV) en minister van Veiligheid en Justitie Ivo Opstelten.

Weurding legde de nadruk op het belang van politieactie tegen de criminelen: “Voor alle partijen is er nu werk aan de winkel. Daarbij valt of staat veel ook met de beschikbare politiecapaciteit. Registreert een camera boven de weg een vermist of gestolen voertuig, dan moeten zij accuraat reageren. Mocht de beschikbare politiecapaciteit elders ingezet moeten worden, stel dan VbV in kennis. Zij kunnen er met private middelen voor zorgen dat de auto teruggevonden wordt en de wettelijke basis daarvoor bestaat al.”

Reageer op dit artikel