nieuws

Maarten Ruys neemt voorzitterschap waar bij NZa

Schade

Maarten Ruys is door minister Edith Schippers benoemd als interim-voorzitter van de Nederlandse Zorgautoriteit (NZa). De benoeming van Ruys volgt op het terugtreden vorige week van de raad van bestuur van de NZa naar aanleiding van de commotie in de media over de bestuurskosten.

Maarten Ruys neemt voorzitterschap waar bij NZa

Maarten Ruys is benoemd tot 1 januari 2015 of tot de datum van de benoeming van een nieuwe voorzitter van de raad van bestuur van de NZa.
Ruys was tot mei dit jaar gemeentesecretaris van de gemeente Groningen. Daarvoor was hij onder andere secretaris-generaal van het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid.

De raad van bestuursleden Theo Langejan (voorzitter) en Eitel Homan van de NZa traden vorige week per direct af nadat NRC Handelsblad bekendmaakte dat driekwart van de dienstreizen van de bestuursvoorzitter Theo Langejan van de NZa werd betaald door bedrijven en organisaties die onder toezicht van de NZa staan of opdrachten krijgen van de NZa.

Reageer op dit artikel